Ένα στα πέντε κορίτσια κάτω των 11 ετών έχει κάνει δίαιτα

Σοκαριστικά στοιχεία για την εικόνα που έχουν για το σώμα τους τα κορίτσια σχολικής ηλικίας έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Κυβέρνηση αντανακλώντας τον μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία από το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ένα στα πέντε κορίτσια, κάτω των 11 ετών, έχει κάνει δίαιτα και το 87% των κοριτσιών 11-21 ετών πιστεύουν ότι οι γυναίκες κρίνονται περισσότερο για την εμφάνισή τους παρά για τις ικανότητές τους.

Μία στις έξι μαθήτριες αποφεύγει να πάει στο σχολείο εξαιτίας της εμφάνισής της, το 23% αυτών δεν ασκείται λόγω της εικόνας του σώματος της ενώ το 50% πιστεύει ότι εφίδρωση από τη γυμναστική δεν είναι ελκυστική.

Η έρευνα από το Γραφείο Ισότητας αποκαλύπτει ότι η εικόνα που έχουν τα κορίτσια προσχολικής ηλικίας για το σώμα τους επιδεινώνεται ραγδαία και πως η κακή εικόνα του σώματος είναι ένα «πρόβλημα δημόσιας υγείας» και ένα «θέμα ισότητας» που μπορεί να περιορίσει τις δυνατότητες των γυναικών και των κοριτσιών.

Η έκθεση προσθέτει ότι τα άτομα με κακή εικόνα σώματος είναι πιο πιθανό να έχουν έλλειψη αυτοεκτίμησης, καθιστώντας τα ευάλωτα σε πιέσεις από συμμαθητές τους και κατάθλιψη. Μπορούν να στραφούν σε «ριψοκίνδυνες στρατηγικές αντιμετώπισης», όπως είναι ο έμετος τα καθαρτικά, η κατάχρηση αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών και εξαντλητικές δίαιτες.