Είναι μια καλή ευκαιρία, τώρα την περίοδο των γιορτών του Πάσχα να κάνουμε ένα διάλλειμα από αυτά που μας ενοχλούν, μας στενοχωρούν ή μας καταπιέζουν. Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να κάνουμε ένα μικρό διάλλειμα από τα smartphones τα social media και γενικότερα από το Internet. Αν και σύμφωνα με τις στατιστικές και τις μελέτες δεν είναι καλό οι άνθρωποι να είναι απομονωμένοι και να μην έχουν δικτύωση, ωστόσο το να «παίρνουμε» το χρόνο μας μακριά από την τεχνολογία ή μακριά από την εργασία, κρατά σε ισορροπία τη σωματική και συναισθηματική υγεία μας.

Είναι αλήθεια πως μετά από πολύωρη χρήση του υπολογιστή αισθανόμαστε μια μεγάλη πνευματική κόπωση, ακόμη και σωματική. Αν και σχετικά νέο επιστημονικό πεδίο ωστόσο οι μελέτες από την πολύωρη χρήση του υπολογιστή και του διαδικτύου σχετίζονται με την έλλειψη συγκέντρωσης, διαταραχές του ύπνου, ερεθισμό των ματιών και κακή στάση του σώματος. Από την άλλη πλευρά η διακοπή από τις παραπάνω συνήθειες που είναι και εργασιακές, έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν το περιττό άγχος, βελτιώνουν τη συγκέντρωση και τη δημιουργικότητα, αυξάνουν την πνευματική διαύγεια και γενικά βελτιώνουν τους βασικούς πυλώνες της υγείας.

Αυτό λοιπόν που μπορούμε να κάνουμε, αν αποφασίσουμε το διάλλειμα από την τεχνολογία και να δώσουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας να «αναρρώσει», είναι να ειδοποιήσουμε φίλους, συγγενείς ή συναδέλφους ότι δε θα είμαστε ηλεκτρονικά και διαδικτυακά «διαθέσιμοι». Μια καλή επιλογή θα ήταν και το μέρος που θα επιλέξουμε να πάμε το Πάσχα, (όλοι λίγο πολύ κάποιο χωριό έχουμε, ή φίλους που έχουν σπίτι στην εξοχή) να μην έχει πρόσβαση στο Internet -ή το σπίτι να μη διαθέτει Internet- και από την άλλη πλευρά ας φροντίσουμε να μην έχουμε «απόθεμα» mb στο smartphone μας για να μπορούμε να συνδεθούμε στο διαδίκτυο.

Να είστε σίγουροι ότι το reset  που θα προσφέρουμε στον  οργανισμό μας θα μας κάνει να επιστρέψουμε με μεγαλύτερη όρεξη, διάθεση και ενθουσιασμό στις καθημερινές μας συνήθειες.

 

Καλή Ανάσταση.

Χαρίστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας!