Οι κράμπες είναι ακούσιες, ξαφνικές, μικρές μυϊκές συσπάσεις που προκαλούν πόνο. Συμβαίνουν όταν ένα μυς είναι καταπονημένος ή τραυματισμένος, από αφυδάτωση, από έλλειψη ιχνοστοιχείων ή άλλων ουσιών, αλλά και από κάποια φάρμακα. Ένας ασθενής με συχνές κράμπες πρέπει να εξετάζεται από ένα Νευρολόγο. Τι προκαλεί όμως αυτό το οδυνηρό πρόβλημα; Οι ειδικοί δεν είναι ακριβώς σίγουροι για τις αιτίες. Κράμπες μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια άσκησης, όταν ένας μυς κουράζεται από την επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα. Μερικές κράμπες συμβαίνουν τη νύχτα και εμφανίζονται συχνά σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας. Αυτές οι νυχτερινές κράμπες), αν και δεν είναι επικίνδυνες, είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές.

  • Σας προτείνουμε ορισμένες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τις κράμπες
  • Μια απλή μέθοδος είναι το stretching δηλαδή να κάνετε ασκήσεις ευλυγισίας και διατάσεων και ιδιαίτερα πριν ασκηθείτε ώστε να τεντώσετε τις ομάδες μυών που είναι πιο επιρρεπείς σε κράμπες.
  • Πίνετε άφθονα υγρά. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό εάν αθλείστε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε φυσικό περιβάλλον όπου επικρατεί ζέστη ή υγρασία. Θα πρέπει να πίνετε αρκετά υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Εφαρμόστε τοπική θερμότητα στους πιασμένους μυς και κάντε απαλό μασάζ
  • Αν η κράμπα συνοδεύεται από μυϊκό τραυματισμό, μπορείτε να βοηθήσει η λήψη ενός μυοχαλαρωτικού.