Βραχιόλι που προειδοποιεί για ηλιακό έγκαυμα

Τα ηλιακά εγκαύματα προκαλούν σε βάθος χρόνου πρόωρη γήρανση ενώ ενοχοποιούνται και για την εμφάνιση του καρκίνου του δέρματος. Για να προστατευτούμε από τις επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας και για ένα όσο το δυνατό ασφαλές μαύρισμα, η τεχνολογία και η επιστήμη μας προσφέρει ένα ακόμη πολύτιμο όπλο.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα βραχιόλι που αλλάζει χρώμα και μας προειδοποιεί όταν κινδυνεύουμε από έγκαυμα λόγω υπερέκθεσης στον ήλιο. Το ειδικό αυτό βραχιόλι περιέχει μια μπλε χρωστική μεταλλική σκόνη που απορροφά το υπεριώδες φως. Σταδιακά και με την έκθεση στον ήλιο η μπλε σκόνη γίνεται διαυγής, προειδοποιώντας το χρήστη για τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος. Θα είναι μιας χρήσης και μπορούμε να επιλέξουμε βραχιόλι κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός μας. Έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορούν να φορεθούν και μετά από χρήση αντηλιακού, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά την επόμενη χρονιά.

Με το ειδικό αυτό βραχιόλι, που βρίσκεται σε πειραματικό ακόμη στάδιο, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, το ηλιακό έγκαυμα σύντομα θα είναι μόνον μια οδυνηρή ανάμνηση.

Η τιμή του δεν έχει ακόμη καθοριστεί στην αγορά.

Παρά τις προειδοποιήσεις για τους κινδύνους από την αλόγιστη έκθεση στον ήλιο και την UVB ακτινοβολία, ο καρκίνος του δέρματος είναι πέντε φορές πιο συχνός από ότι τη δεκαετία του 1970.