15 λόγοι γιατί τα Λάμπραντορ είναι τα καλύτερα σκυλιά

Λένε πως ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Και αυτό δεν χωρά αμφισβήτηση. Οι σκύλοι δεν έχουν σκαμπανεβάσματα στη διάθεση, είναι πάντα χαρούμενοι όταν σε βλέπουν, δεν παραπονούνται για τη μαγειρική σου και παραμένουν πιστοί για πάντα. Δεν υπάρχει άλλο πλάσμα στον πλανήτη ή άνθρωπος που είναι τόσο πιστός όσο ο σκύλος. Το να αποκτήσεις ένα σκύλο έχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα. Η χαρά, η συντροφικότητα, το γέλιο και τόσα συναισθήματα που σου προσφέρει ο τετράποδος φίλος σου σε κάνουν να ξεχνάς τις όποιες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις.

Μια από τις καλύτερες ράτσες σκύλων, είτε είναι μαύρα, καφετιά ή ξανθά είναι τα Λάμπραντορ λένε οι κτηνίατροι. Ανεξάρτητα από το χρώμα τους πάντα θα σκορπίζουν γέλιο και αγάπη στη ζωή σας. Είναι δραστήρια, παιχνιδιάρικα και περιπετειώδη, πολύ χαλαρά ως σκυλιά και απολύτως ικανοποιημένα με όλες τις δραστηριότητες, είτε πάτε για κυνήγι και ψάρεμα είτε χαλαρώνετε στο σπίτι αγκαλιά με τον καναπέ και βλέπετε ποδόσφαιρο.

Δείτε τους 15 λόγους για τους οποίους η απόκτηση ενός λάμπραντορ είναι μια από τις καλύτερες ιδέες:

 1. Ονειρεύονται και κοιμούνται όπως οι άνθρωποι. Το να τα βλέπεις να ονειρεύονται σου φτιάχνει τη διάθεση ακόμη και σε μια άσχημη μέρα.
 2. Θα είναι πάντα εκεί για να σας φτιάξουν τη διάθεση και να πνίξουν στα φιλιά.
 3. Σου φτιάχνει τη μέρα να τα βλέπεις να εξερευνούν το χώρο και να πειραματίζονται με νέες γεύσεις, μυρωδιές, ήχους.
 4. Θα σας αφήσουν να τα ντύσετε με αστεία κοστούμια. Ανεξάρτητα αν τα ντύσετε μπάτμαν, σούπερμαν ή μελισούλα το λαμπ θα σας αφήσει να το ντύσετε και θα κουνάει με απεριόριστη χαρά την ουρά του όλο αυτό το διάστημα και αυτό γιατί δεν είναι η στολή που θα του φορέσετε ή αν το κάνει να φαίνετα αστείο και παράξενο αλλά από το γεγονός ότι ξοδεύετε χρόνο μαζί του και του δείχνετε προσοχή.
 5. Ένα από τα πιο χαριτωμένα πράγματα σε αυτόν τον κόσμο είναι τα κουτάβια λάμπραντορ. Κοντά και χονδρουλά, γούνινες αξιολάτρευτες μπαλίτσες που εξερευνούν τον κόσμο γύρω τους προκαλώντας απίστευτους μπελάδες.
 6. Θα κρατάει πάντα τη θέση σας ζεστή στον καναπέ ή την πολυθρόνα όταν θα χρειαστεί να σηκωθείτε από τη θέση σας. Και…μερικές φορές αρνείται να σας την επιστρέψει γιατί δεν είναι αρκετά ζεστή για εσάς ή τόσο άνετη όσο θα έπρεπε…
 7. Είναι αδύνατον να μη χαμογελάσεις όταν θα δεις ένα Lab. Μπορείς να ξεχάσεις τα πάντα όταν θα σε κοιτάξει αυτή η φάτσα. Τα σκυλιά μπορούν να αισθανθούν τα συναισθήματα μας, ξέρουν πότε δεν αισθανόμαστε καλά, αν είμαστε αναστατωμένοι, ευτυχισμένοι, στενοχωρημένοι και θα κάνουν ό, τι μπορούν για να μας φτιάξουν το κέφι, από το να μας φέρουν το αγαπημένο τους παιχνίδι μέχρι να μας κάνουν μπάνιο στα φιλιά. Μπορείς να μη χαμογελάσεις;
 8. Είναι η πιο πιστή ράτσα στον κόσμο! Είναι φίλος ζωής. Δεν πρόκειται να σε εγκαταλείψει ποτέ ακόμη κι αν έχεις ξεμείνει από χρήματα, ή μείνεις άνεργος, ή μείνεις άστεγος. Θα είναι πάντα εκεί στο πλάι σου ακόμη κι αν χρειαστεί να μείνεις στο δρόμο.
 9. Θα σας βοηθήσει να παραμείνετε δραστήριοι και ενεργοί ακόμη κι αν προτιμάτε τις κρύες και βροχερές νύχτες του χειμώνα να μην ξεμυτίσετε από το σπίτι.
 10. Είναι προστατευτικά με τους ιδιοκτήτες τους και την περιοχή τους. Θα υπερασπιστούν την οικογένειά τους όποιος και ότι και αν είναι και μέχρι το τέλος. Ειδικά τα θηλυκά λάμπραντορ έχουν εξαιρετικά ανεπτυγμένο το αίσθημα της μητρότητας και συμπεριφέρονται σε άλλα κουτάβια ή ακόμη και μωρά σαν να είναι δικά τους.
 11. Χαίρονται πάντα που σε βλέπουν. Λέει μια παροιμία κλείδωσε τη γυναίκα σου και το σκύλο σου για μια εβδομάδα σε μια αποθήκη και δες ποιος θα είναι πιο χαρούμενος όταν θα τους αφήσεις έξω. Ανεξάρτητα από το αν φέρνεις φαγητό στο σπίτι (φέρνει πάντα χαμόγελο στο πρόσωπο του λαμπραντορ), ένα λάμπραντορ θα είναι πάντα χαρούμενο όταν σας βλέπει. Δεν έχει σημασία αν λείπετε μια εβδομάδα, λίγες ώρες, ή πέντε λεπτά, η αντίδραση θα είναι πάντα η ίδια. Θα κουνήσει την ουρά του, θα έρθει να σας χαιρετήσει, να σας φιλήσει και να κάνει σαν τρελό. Γιατί για ένα Lab δεν το νοιάζει γιατί έφυγες ή που πήγες. Του αρκεί που γύρισες πίσω.
 12. Στα πρόσωπά τους μερικές φορές καθρεπτίζονται τα δικά μας συναισθήματα. Όπως προαναφέραμε οι σκύλοι μπορούν να αντιληφθούν τα συναισθήματα μας έτσι και τα λαμπ ότι συναίσθημα ή φόρτιση έχουμε χαρά, φόβο άγχος, μεταφέρεται και στα ίδια.
 13. Μπορείτε να τα εκπαιδεύσετε να σας φέρνουν πράγματα. Από την εφημερίδα σας, τις παντόφλες σας, τα γυαλιά σας ακόμη και μπύρες και αναψυκτικά από το ψυγείο.
 14. Εκτιμά τα μικρά πράγματα. Το λάμπραντορ δεν ενδιαφέρεται για το τι αυτοκίνητο έχεις, αν είσαι πλούσιος ή φτωχός, όμορφος ή άσχημος. Νοιάζονται μόνο να υπάρχει κάποιος στη ζωή τους, που νοιάζεται για αυτά και για τους οποίους νοιάζεται και το ίδιο.
 15. Θα έχετε πάντα έναν φίλο ζωής. Θα σας αγαπάει ‘άνευ όρων. Ακόμη και αν έχει υποστεί κακοποίηση ή το έχουν εγκαταλείψει από τη στιγμή που θα σας γνωρίσει θα σας αγαπά για πάντα, γιατί για αυτό είστε ΕΣΕΙΣ.