Το μόνο που χρειάζεται για να καθαρίσουμε τον φούρνο μικροκυμάτων από λίπη και βρωμιές και να κάνουμε την ηλεκτρική συσκευή μας να λάμπει και να έχει φρέσκια μυρωδιά, είναι νερό και λίγα μόνο φυσικά συστατικά.

Καθαρίστε με ατμό τους επίμονες λεκέδες

Χρησιμοποιείστε ένα δοχείο κατάλληλο για το φούρνο μικροκυμάτων. Σε αυτό τοποθετείστε νερό και θερμάνετε το για 2 με 3 λεπτά. Αφήστε το μέσα για άλλα 5 λεπτά. Μετά ανοίξτε την πόρτα του φούρνου και με ένα μαλακό πανί ή σφουγγάρι ή χαρτί κουζίνας καθαρίστε όλες τις επιφάνειες από κηλίδες, πιτσιλιές, βρωμιές  από τρόφιμα. Μπορείτε επίσης να απομακρύνετε τις μυρωδιές και να απολυμάνετε τον φούρνο σας αν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας,  προσθέσετε στο δοχείο  μισό φρέσκο λεμόνι🍋.

Ολοκληρώστε την καθαριότητα χρησιμοποιώντας λευκό ξίδι ως φυσικό απολυμαντικό. Βυθίστε ένα πανί σε ένα διάλυμα ίσης ποσότητας νερού και ξυδιού και σκουπίστε όλες τις επιφάνειες, όπως και τη γυάλινη πόρτα του φούρνου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή η διαδικασία θα είναι αρκετή για να κάνει το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων σας να λάμπει από καθαριότητα.

Μην ξεχνάτε να πλένετε τακτικά τον γυάλινο δίσκο είτε στο χέρι είτε στο πλυντήριο πιάτων, αλλά και τα πλαστικά που τον συγκρατούν με ένα υγρό πανί.

Οι ειδικοί προτείνουν τον καθαρισμό με ατμό στο εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων μία φορά την εβδομάδα, ως μέρος της καθημερινής ρουτίνας της κουζίνας. Χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί, σφουγγάρι ή χαρτί κουζίνας, σκουπίστε καθημερινά το εσωτερικό του φούρνου αλλά και το γυάλινο δίσκο.