Το trend της άσκησης: Γυμναστική μόνο με το βάρος του σώματός μας

Η διατήρηση του σωματικού βάρους είναι ένας επιθυμητός στόχος που πολλές φορές δεν τον καταφέρνουμε. Όμως οι παρακάτω ασκήσεις δεν απαιτούν ούτε ιδιαίτερο κόπο ούτε ιδιαίτερο χρόνο αφού δε χρειάζεται να πάμε σε κάποιο γυμναστήριο ή να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε γυμναστικό όργανο. Ασκήσεις λοιπόν 15 λεπτά και 3 φορές την εβδομάδα οι οποίες απαιτούν μόνο το σωματικό μας βάρος. Εάν θέλετε να τις δοκιμάσετε ξεκινήστε με τις παρακάτω ασκήσεις και… ίσως θυμηθείτε τη γυμναστική που κάνατε στο σχολείο σας…

  1. Pushups: Είναι από τις βασικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας μόνον το σωματικό σας βάρος. Ξαπλώστε μπρούμυτα, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να σπρώξετε το σώμα σας διατηρώντας την πλάτη σας ίσια και τα δάχτυλα των ποδιών σας σε επαφή με το δάπεδο. Επιστρέψτε σχεδόν στο πάτωμα, στη συνέχεια, επαναλάβετε. Ξεκινήστε με τρία σετ των 10-15 επαναλήψεων και στη συνέχεια εργαστείτε μέχρι να φτάσετε να κάνετε σετ 20-25 ασκήσεων. Κάντε την άσκηση ευκολότερη με λυγισμένα πόδια απλά θυμηθείτε να κρατάτε την πλάτη σας ίσια.

Τι κάνουν: Είναι από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για όλο το σώμα. Δυναμώνουν το στήθος, τους ώμους, τους τρικέφαλους και τους ραχιαίους.

  1. Squats (ημικαθίσματα): Σταθείτε με πόδια στο άνοιγμα των ώμων. Κάντε ημικαθίσματα λίγο πιο έξω από τη λεκάνη και χωρίς να ρίχνετε το βάρος σας μπροστά. Ξεκινήστε με δύο σετ των 10, και αυξήστε καθώς θα αισθάνεστε πιο δυνατοί. Κάντε τα ημικαθίσματα πιο εύκολα. Ακουμπήστε σε έναν τοίχο και σύρετε το πάνω μέρος του κορμού κατά μήκος του τοίχου μέχρι να φτάσετε σε ημικαθιστή θέση. Τι κάνουν: Δουλεύουν γλουτούς, οπίσθιους μηριαίους και τετρακέφαλους μια βασική μυϊκή ομάδα η οποία παραμελείται όταν κάνουμε καθιστική ζωή ή δουλειά
  2. 3. Σανίδα: Ξαπλώστε μπρούμυτα και ακουμπήστε τους αγκώνες σας και τις μύτες των ποδιών στο έδαφος και κρατήστε το σώμα σε ευθεία γραμμή. Σφίξτε τους κοιλιακούς σας και σηκώστε χέρια και πόδια. Προσπαθήστε να δουλέψετε σταδιακά έως ότου καταφέρετε να κρατήσετε αυτήν την θέση για 45-60 δευτερόλεπτα. Κάντε την ευκολότερη: Καθίστε στα γόνατα και δουλέψτε όπως στα Push-ups. Τι κάνει: Είναι καταπληκτική άσκηση για τους μύες του κορμού. Τα «ροκανίσματα» αυτά βάζουν λιγότερη πίεση στην σπονδυλική σας στήλη
  3. Προβολές: Σταθείτε με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων. Κάντε προβολή του ενός ποδιού σχηματίζοντας ορθή γωνία αλλά χωρίς να το ακουμπήσετε στο έδαφος. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και εκτελέστε με το άλλο πόδι. Κάντε ένα σετ των 10 ασκήσεων. Τι κάνουν: Δυναμώνουν τόσο τα άκρα όσο και την ισορροπία σας.

5.Κοιλιακοί: Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια σας τεντωμένα πάνω από το κεφάλι και τα πόδια σας ίσια. Εισπνεύστε και εκπνέοντας ανασηκώστε την πλάτη σας, λυγίζοντας το δεξιό πόδι προ ς τον κορμό σας και φέρνοντας τα χέρια σας μπροστά. Κρατήστε το αριστερό πόδι τεντωμένο στο πάτωμα. Εισπνεύστε και εκπνέοντας ελάτε στην αρχική σας θέση. Κάντε 10 επαναλήψεις σε κάθε πόδι.

Όλες οι παραπάνω ασκήσεις τρεις φορές την εβδομάδα και για 15 λεπτά βοηθούν στη διατήρηση της φυσικής κατάστασης του οργανισμού μας. Μπορούμε να αυξήσουμε τις επαναλήψεις σας και να προσθέσετε περισσότερες ασκήσεις όταν θα αισθανθούμε έτοιμοι. Το καλύτερο από όλα όμως είναι ότι μπορούμε να κάνουμε αυτού του είδους την προπόνηση οπουδήποτε.