Διάσημα ζευγάρια που απέκτησαν παιδί με εξωσωματική

Όταν η φύση δεν βοηθά τότε τον λόγο έχει η επιστήμη. Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν πρόβληματα υπογονιμότητας κι επιλέγουν τη μέθοδο της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής για να γίνουν γονείς. Στο πλήθος των ανώνυμων γυναικών που απέκτησαν παιδί με τεχνητή γονιμοποίηση, υπάρχουν και κάποιες γυναίκες που οι προβολείς της δημοσιότητας είναι στραμμένοι επάνω τους λόγω επαγγέλματος. Έτσι πολλές γνωστές καλλιτέχνιδες της διεθνούς βιομηχανίας θεάματος έκαναν εξωσωματική ή επέλεξαν άλλους τρόπους για να αισθανθούν τη χαρά της μητρότητας.

Η ηθοποιός Κόρτνεϊ Κόξ γνωστή από τη συμμετοχή της στην πολύχρονη τηλεοπτική σειρά τα Φιλαράκια και ο σύζυγός της Ντέιβιντ Αρκέτ, παραδέχθηκαν δημόσια ότι απέκτησαν ένα κοριτσάκι με την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Το πιο πολυσυζητημένο ζευγάρι της 7ης τέχνης, η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ απέκτησαν δίδυμα με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Αν και το ζευγάρι δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υπογονιμότητας λέγεται πως ακολούθησαν την μέθοδο γιατί ήθελαν να μεγαλώσουν γρήγορα την οικογένειά τους χωρίς να περιμένουν τη φύση και για να απαλλαγούν από το άγχος της αναμονής.

Ο ηθοποιός Ντένις Κουέιντ και η σύντροφός του απέκτησαν παιδί με τη μέθοδο της παρένθετης μητρότητας, όπως και ο τραγουδιστής Ρίκι Μάρτιν που ήθελε παιδί χωρίς όμως να παντρευτεί, αλλά και ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο και η πρώην σύντροφός του που απέκτησαν παιδί με τον ίδιο τρόπο. Την διαδικασία της παρένθετης μήτρας ακολούθησε και η ηθοποιός Σάρα Τζέσικα Πάρκερ για την απόκτηση του δεύτερου παιδιού της.

Παρά την πρόοδο της επιστήμης η εξωσωματική γονιμοποίηση εξακολουθεί και σήμερα να αποτελεί θέμα ταμπού για την κοινωνία. Με εξωσωματική λέγεται πως απέκτησε παιδί και η γνωστή ηθοποιός Μπρουκ Σίλντς, οι δημοφιλείς τραγουδίστριες Σελίν Ντιον και Μαράια Κάρει, ενώ αμερικανικά περιοδικά αναφέρουν ότι η λατινο-αμερικάνα Τζένιφερ Λόπεζ απέκτησε δίδυμα με την διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, γεγονός που η ίδια έχει αρνηθεί.

Ο αυστραλός ηθοποιός Χιου Τζάκμαν διάσημος για τη δουλειά του σε μεγάλες, εμπορικές παραγωγές του Χόλιγουντ, όπως το Xmen, και η σύζυγός του αποφάσισαν να υιοθετήσουν παιδί μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής.