Δωρεάν εξετάσεις για ηπατίτιδες B και C και HIV

Το Κέντρο Πρόληψης «Thess Checkpoint» συνεχίζει την ανάπτυξη συνεργασιών με τοπικούς δήμους, αποσκοπώντας στην προαγωγή της τακτικής εξέτασης για τον HIV και τις ηπατίτιδες Β και C και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα σεξουαλικής αγωγής.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Δήμο Θεσσαλονίκης, ειδικευμένοι ενημερωτές του «Thess Checkpoint» υποδέχονται το κοινό κάθε Τετάρτη από τις 09:00 έως τις 14:00, στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας στην οδό Μοναστηρίου 53-55, απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και παρέχουν τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης με την εξελιγμένη μέθοδο «rapid test». Η συγκεκριμένη εξέταση χρησιμοποιεί το ολικό αίμα μέσω τρυπήματος της θηλής του δακτύλου (τριχοειδικό αίμα – finger stick) και δίνει αξιόπιστο αποτέλεσμα σε ένα μόλις λεπτό. Αντίστοιχη δράση υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Παύλου Μελά κάθε Πέμπτη από τις 09:00 έως τις 14:00, στο Κοινωνικό Ιατρείο που βρίσκεται στην οδό Αγίας Μαρίνας 4, στην Πολίχνη.

Οι εξετάσεις είναι ανώνυμες και δωρεάν και η ανακοίνωση του αποτελέσματος είναι απόλυτα εμπιστευτική.

Τα Κέντρα Πρόληψης «Checkpoint» είναι μη κλινικά κέντρα ελέγχου, ενημέρωσης και προαγωγής της εξέτασης για τους ιούς HIV, HBV (Ηπατίτιδα Β) και HCV (Ηπατίτιδα C). Απευθύνονται στο σεξουαλικά ενεργό πληθυσμό, ενώ παράλληλα προσεγγίζουν με στοχευμένες εκστρατείες και εργασία στο δρόμο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Thess Checkpoint: Αλ. Σβώλου 15, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο για ραντεβού: 2310 282 284

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο 12:00 – 20:00

Δήμος Θεσσαλονίκης

Συμβουλευτικό Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας Δήμου Θεσσαλονίκης

Τηλέφωνο για ραντεβού: 2310509053, 2310509020