Ο έρωτας περνάει από το στομάχι λέει η παροιμία.

Το Healthnet σας προτείνει δύο εύκολες, πεντανόστιμες, απολαυστικές και γρήγορες ιταλικές συνταγές για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και… όχι μόνο…

 Cacio e Pepe

Το Cacio e pepe είναι η απόλυτη ιταλική μακαρονάδα. Μεταφράζεται κυριολεκτικά σε «τυρί και πιπέρι». Και παρά τα «φτωχά» υλικά του που είναι και οι κυριότερες γεύσεις του πιάτου, αυτό το πιάτο είναι τέλειο λόγω ακριβώς της απλότητάς του.

Το νερό ζυμαρικών είναι ο καλύτερος φίλος σας.

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σας – θα συνιστούσαμε μακαρόνια, μπουκατίνι ή άλλο μακρύ ζυμαρικό- μέχρι να βράσουν γρήγορα, σε αλατισμένο νερό. Πηγαίνετε περίπου 3 λεπτά λιγότερο από ό, τι συνιστά ο χρόνος μαγειρέματος του πακέτου. Στη συνέχεια, ακριβώς πριν είστε έτοιμοι να τα στραγγίσετε, και πάρτε ένα φλιτζάνι από το αλμυρό νερό που βράσατε τα μακαρόνια. Αυτό το μαγικό υλικό είναι η ραχοκοκαλιά αυτού του πιάτου και θα κάνει τη σάλτσα σας λεία, γυαλιστερή και γαλακτωματοποιημένη.

Ψήστε το μαύρο πιπέρι .

Ένα από τα συστατικά αυτού του πιάτου, είναι το κλασικό φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, το οποίο όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το πιπέρι σας, θα το ψήσετε σε ένα μείγμα βουτύρου και λαδιού, ώστε να βγάλει τα αρώματά του και να εμβαθύνετε τη γεύση. Ένα λεπτό και όχι παραπάνω..

Αφού δώσουμε ένταση στο πιπέρι, προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε και αφήνουμε να πάρει βράση

Διπλασιάστε το τυρί

Για αυτήν τη συνταγή, θα χρησιμοποιείτε δύο κλασικά ιταλικά τυριά: παρμεζάνα και πεκορίνο. Ορισμένες συνταγές θα σας ζητήσουν να χρησιμοποιήσετε το ένα ή το άλλο, αλλά ένα μείγμα και των δύο είναι αυτό που πραγματικά ισορροπεί το πιάτο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει το τυρί και να στέκεται στα ζυμαρικά

Τέλος, φροντίστε να φάτε αμέσως!

Ριζότο με γαρίδες

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Μισό κιλό μεσαίες γαρίδες, ξεφλουδισμένες

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 μεγάλο κρεμμύδι  ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο,

Ρύζι για ριζότο (arborio)

αλάτι

Ζωμός κοτόπουλου όσο χρειαστεί για να δέσει το ρύζι

150 γρ. κρασί λευκό, ξηρό.

Χυμός 2 λεμονιών

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό, καθώς και μερικές φουντίτσες για γαρνιτούρα

Νιφάδες κόκκινου πιπεριού

1 γ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες

Λιώνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, 5 έως 6 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί το φαγητό. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν οι γεύσεις και μετά αλατίζουμε.

Αφού γυαλίσει το ρύζι, αρχίστε να προσθέτετε ζωμό, 1/2 φλιτζάνι κάθε φορά, βεβαιωθείτε ότι ο ζωμός απορροφάτε πλήρως πριν προσθέσετε την επόμενη παρτίδα. Όταν τελειώσει ο ζωμός, προσθέστε 1 φλιτζάνι κρασί και σιγοβράστε, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τις γαρίδες: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο. Προσθέστε το υπόλοιπο σκόρδο, χυμό λεμονιού, μαϊντανό και νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ανακατέψτε 2 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε γαρίδες και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε τις γαρίδες μέχρι να γίνουν ροζ (3 έως 4 λεπτά) και μετά προσθέστε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι κρασί. Σιγοβράζουμε και μετά προσθέτουμε το μείγμα γαρίδας και την παρμεζάνα στο ριζότο και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.

Σερβίρετε με μαϊντανό.