Σειρά δράσεων με στόχο την ευαισθητοποιήση των πολιτών για τα οφέλη και την αναγκαιότητα των εμβολιασμών πραγματοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ).Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε σήμερα την ειδική εφαρμογή «εμβολιάΖΩ» για Android και iOS, με την οποία στοχεύει με τρόπο σαφή και κατανοητό να ενημερώσει τους χρήστες για τα οφέλη του εμβολιασμού και να καταρρίψει τους μύθους γύρω από τα εμβόλια.

Η εκδήλωση περιλάμβανε ενημέρωση για τα οφέλη του εμβολιασμού, συμβολικό αντιτετανικό εμβολιασμό σε επιφανείς πολίτες αλλά και σε νέους ενόψει της κατασκηνωτικής περιόδου. Επίσης, το πρόγραμμα διανθίστηκε από ψυχαγωγικές δράσεις με ξυλοπόδαρους, ανιματέρ και δωρεάν χρήση τάμπλετ για εύκολη περιήγηση στην εφαρμογή «εμβολιάΖΩ».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης υπενθυμίζει πως «ο εμβολιασμός αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και βασικό στοιχείο για την εξασφάλιση της υγείας, της εκπαίδευσης και της ισότητας. Ο τεράστιος πόνος που προκαλούνταν σε οικογένειες και κοινωνίες, μόλις πριν από 50 χρόνια, από ασθένειες που σήμερα προλαμβάνονται από τα εμβόλια πρέπει να αποτελεί μια συνεχή υπενθύμιση ώστε να συνεχίζουμε να επενδύουμε στους εμβολιασμούς», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται πως πριν από 50 χρόνια στην Ελλάδα νοσούσαν κάθε χρόνο 22.000 άνθρωποι, έμεναν ανάπηροι εκατοντάδες και απεβίωναν 250 από ασθένειες που έχουν σχεδόν εξαλειφθεί. Στις μέρες μας πλέον δεν πεθαίνει κανείς από ιλαρά, πολιομυελίτιδα, διφθερίτιδα και κοκκύτη. Εξαιτίας της πρόληψης μέσω των εμβολιασμών αυτών των ασθενειών, η υγεία θεωρείται δεδομένη με αποτέλεσμα οι εμβολιασμοί να υπόκεινται σε αμφισβήτηση που είναι ατεκμηρίωτη και επικίνδυνη για την κοινωνία.

Την εφαρμογή… εμβολιάΖΩ,  μπορεί καθένας να κατεβάσει δωρεάν, από σήμερα κιόλας, στο smarthone ή tablet του.

Τα hashtag της εκστρατείας είναι #emvoliaZO #emvoliaZOUME. Το τηλεοπτικό σποτ του “εμβολιάΖΩ” βρίσκεται διαθέσιμο εδώ: https://goo.gl/LSJ5sr.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο e-mail: emvoliazo@artion.com.gr και στο τηλ. 2310257811.