Η υγεία του άνδρα

Κρατηθείτε σε φόρμα και μην ξεχνάτε:

Κάντε τις απαραίτητες ετήσιες εξετάσεις

  • Όπως και το αυτοκίνητό σας έτσι και το σώμα διανύει εκατομμύρια χιλιόμετρα εάν συντηρηθεί σωστά. Τα ετήσια διαγνωστικά τεστ για την ανίχνευση και πρόληψη προβλημάτων που προκύπτουν από την υψηλή αρτηριακή πίεση, το διαβήτη, τη χοληστερίνη, κλπ. Πραγματικά σώζουν ζωές. Οι εξετάσεις μπορούν να συμπεριλάβουν και κάποιους ειδικούς ελέγχους που είναι κατάλληλοι ανά ηλικία, όπως για την ανίχνευση καρκίνου του προστάτη, ή του παχέως εντέρου, οι οποίες είναι ιάσιμες, αν διαγνωστούν έγκαιρα.

Ρωτήστε για τα επίπεδα τεστοστερόνης

  • Δεν έχει σημασία η ηλικία, ρωτήστε για τα επίπεδα τεστοστερόνης, αν αισθάνεστε αυξημένη κόπωση, μειωμένη σεξουαλική ορμή, ή ανεξήγητη απώλεια μαλλιών

Ζητείστε τη συμβουλή του γιατρού

  • Αν λάβατε θεραπεία στο σπίτι και αισθάνεστε ότι κάτι δεν πάει καλά μετά από μια εβδομάδα, ζητήστε και πάλι τη συμβουλή του γιατρού

Μάθετε για την κατάθλιψη

  • Η αντρική κατάθλιψη και το άγχος μπορεί να παρουσιαστούν προς τα έξω ως ο θυμός, κατάχρηση αλκοόλ ή άλλων ουσιών, ή με ασυνήθιστη συμπεριφορά. Η θεραπεία θα βοηθήσει και θα έχει θετικές επιπτώσεις στην οικογένεια και τη δουλειά σας.

Πάρτε τα φάρμακα στην ώρα τους

  • Αν είστε σε φαρμακευτική αγωγή, πάρτε τα φάρμακα όπως προβλέπονται και όχι μόνο όταν νιώθετε ανάγκη. Τα φάρμακα επιδρούν καλύτερα όταν τα χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.