Όταν σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινή ζωή μας μέσα στο σπίτι, είναι φυσιολογικό η πρώτη σκέψη να πηγαίνει στην ανακαίνιση: μια νέα κουζίνα, επανασχεδιασμός του μπάνιου και άλλες μεγάλες αλλαγές. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά και προτάσεις που δεν κοστίζουν, αλλά μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή μας και να μας δώσουν χαρά και ικανοποίηση.

Κρεμάστε έναν πίνακα ή μια φωτογραφία

Δεν μιλάμε για επένδυση σε ακριβά έργα τέχνης – αλλά για μια οποιαδήποτε εικόνα που σας παρακινεί και σας εμπνέει. Βάλτε την πάνω από το κρεβάτι σας, στο γραφείο σας ή όπου θέλετε να την βλέπετε καθημερινά. Βλέποντάς την καθημερινά παρατηρήστε πόσο καλύτερα θα αισθάνεστε μέσα στην ημέρα.   

Γράψτε ένα σημείωμα στον… εαυτό σας

Σε ένα post-it, χρωματιστό αυτοκόλλητο χαρτάκι σημειώσεων μπορείτε να γράψετε μια αλήθεια ζωής που σας διασκεδάζει, σας φτιάχνει τη διάθεση, σας εμπνέει ή ακόμη και σας υπενθυμίζει να μείνετε μακριά από τοξικά πράγματα στη ζωή σας. Τοποθετήστε το κάπου στο σπίτι και σε μέρος όπου μπορείτε να το βλέπετε συχνά.  

Προσθέστε ένα αντικείμενο που σας αρέσει σε κάθε δωμάτιο

Είτε πρόκειται για ένα μαξιλάρι, ένα έπιπλο ή ένα απλό βάζο, προσπαθήστε να βάλετε ένα αντικείμενο που σημαίνει κάτι για εσάς σε κάθε δωμάτιο. Μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσο συχνά το μάτι σας το αναζητά και πόσο ικανοποιητικό είναι να το βλέπετε εκεί.

Κρύψτε λίγα χρήματα

 Κρύψτε 5 ή 10 ευρώ, ή όσα χρήματα θέλετε, στην τσέπη ενός παλιού παλτό ή άλλου ρούχου που φοράτε σπάνια. Όταν θα το ξαναβάλετε θα είναι ένα δώρο από εσάς για…εσάς

Να έχετε πάντα τα σεντόνια φρέσκα και καθαρά

Τόσο απλό αλλά τόσο αποτελεσματικό! Τίποτα δεν σε κάνει να νιώθεις πιο περιποιημένος από το να βυθίζεσαι σε ένα κρεβάτι με φρεσκοπλυμένα σεντόνια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα ένα σετ καθαρό και έτοιμο προς χρήση και να αλλάζετε το κρεβάτι σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Πίνετε νερό μόλις ξυπνάτε

Το σώμα σας χάνει υγρά ενώ κοιμάστε. Για να μείνετε ενυδατωμένοι, ξεκινήστε τη μέρα σας πίνοντας ένα ποτήρι νερό πριν προχωρήσετε στον καφέ ή το τσάι. Είναι υπέροχο για την υγεία σας και μπορεί επίσης να βελτιώσει το δέρμα σας.

 Διαβάστε ένα βιβλίο

Μήπως ξεχάσατε τη συνήθεια της ανάγνωσης; Ήρθε η ώρα να επανασυνδεθείτε με τα βιβλία. Εξαφανίστε τo smart phone και τo tablet από την κρεβατοκάμαρα πριν τον ύπνο και διαβάστε ένα…πραγματικό βιβλίο πριν να κλείσετε τα φώτα. Η έρευνα δείχνει ότι αυτό θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

 

Αυτές είναι μόνο λίγες ιδέες για να κάνετε την καθημερινότητά στο σπίτι καλύτερη. Αναζητήστε πράγματα που μπορούν να σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα, κατευθύνετε το μυαλό  σας σε θετικές και όμορφες σκέψεις και σίγουρα θα βρείτε άπειρες ιδέες.

https://www.houzz.com/magazine