Κάντε σεξ: κάνει καλό!

Το σεξ προσφέρει περισσότερα από ένα αίσθημα ευχαρίστησης – προσφέρει απίστευτα οφέλη για την υγεία. Εκτός από τις συναισθηματικές πτυχές το σεξ μπορεί να είναι καλό για την καρδιά σας, να ανακουφίσει τους πόνους και να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε ήρεμα. Επίσης, μπορεί να καταπολεμήσει τους πονοκεφάλους, παρά τις όποιες δικαιολογίες ….περί πονοκεφάλου για την αποφυγή μιας σεξουαλικής επαφής.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι οι άνδρες που κάνουν τουλάχιστον δύο φορές σεξ την εβδομάδα έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποιο καρδιακό νόσημα σε σχέση με του άνδρες που κάνουν σεξ μια φορά το μήνα

Το σεξ ανακουφίζει με φυσικό τρόπο από τους πόνους και μπορεί να είναι ένα καλό φάρμακο για τον πονοκέφαλο. Με τη σεξουαλική δραστηριότητα απελευθερώνονται ενδορφίνες, οι οποίες είναι φυσικά παυσίπονα. Σε πολλούς ανθρώπους μέσω του σεξ έχουν μειωθεί οι ημικρανίες. Το σεξ επίσης βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου -ειδικά στους άνδρες- και αυτό γιατί, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, μετά το σεξ υπάρχει ένα μέρος του εγκεφάλου που απελευθερώνει κατευναστικές χημικές ουσίες, προσφέροντας χαλάρωση, γαλήνη και ηρεμία. Επίσης το σεξ βοηθά να χαλαρώσουν οι μύες. Στις γυναίκες η σεξουαλική δραστηριότητα βελτιώνει τους μυς του πυελικού εδάφους. Οι οργασμοί σχετίζονται με τις συστολές των μυών του πυελικού εδάφους.