Μεγαλύτερη η νοσηρότητα στις γυναίκες από ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο συγκριτικά με τους άνδρες.

Ποια είναι τα συμπτώματα και τι πρέπει να προσέχουν οι γυναίκες

Οι γυναίκες πιο ευάλωτες στις συνέπειες από μια καρδιακή προσβολή σε σχέση με τους άνδρες. Έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες συχνά «μπερδεύουν» τα συμπτώματα με αυτά ενός κοινού κρυολογήματος. Δυσκολία στην αναπνοή, ναυτία, κούραση, προβλήματα ύπνου τα συμπτώματα που βιώνουν οι γυναίκες

 

Καρδιακή προσβολή. Μεγαλύτερες οι συνέπειες στις γυναίκες

Ο γυναικείος πληθυσμός είναι πιο ευάλωτος σε καρδιακές παθήσεις και ιδιαίτερα στα εμφράγματα και μάλιστα οι συνέπειες είναι πιο οδυνηρές σε σχέση με τους άνδρες. Ο κίνδυνος να χάσει τη ζωή της μια γυναίκα από μια καρδιακή προσβολή είναι μεγαλύτερη συγκριτικά με τους άνδρες.

Οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή από ό, τι οι άνδρες, λόγω των πολύ διαφορετικών συμπτωμάτων που παρουσιάζουν και τα οποία τις κάνουν να μη λάβουν σοβαρά την κατάστασή τους ώστε να αναζητήσουν εγκαίρως ιατρική βοήθεια. Παρά τον πόνο στο στήθος και στην πλάτη, τα πιο κοινά συμπτώματα της καρδιακής προσβολής, το 40% των γυναικών δεν εμφανίζει τέτοια συμπτώματα. Αντίθετα, οι πιο πιθανές ενοχλήσεις και προειδοποιητικά σημάδια που παρουσιάζονται στη διάρκεια ενός επερχόμενου καρδιακού εμφράγματος, είναι δυσκολία στην αναπνοή, ναυτία, πόνος στην πλάτη, ζάλη, γενικότερη κόπωση, προβλήματα στον ύπνο.

Πολλές γυναίκες αγνοούν τα προειδοποιητικά αυτά συμπτώματα. Πιστεύουν ότι οφείλονται σε άλλες αιτίες όπως πχ ενός κρυολογήματος ή μιας γρίπης. Λίγες γυναίκες βιώνουν πόνο στο στήθος, που είναι το κυριότερο σύμπτωμα στους άνδρες με την ίδια πάθηση.