Ανακάλυψε το Tik Tok το νέο τρόπο για να χάσουμε εύκολα και γρήγορα κιλά; Μάλλον όχι λένε οι γιατροί…

Όλοι μας θα θέλαμε να είχαμε βρει ένα μαγικό φίλτρο που να το πίνουμε και να χάνουμε γρήγορα και εύκολα κιλά. Εδώ και περίπου δύο μήνες  στο Tik Tok  κυκλοφορεί ευρέως ένα πολυδιαφημιζόμενο θαυματουργό παρασκεύασμα που υπόσχεται γρήγορη απώλεια κιλών.

Στο βίντεο που κυκλοφορεί και έχει απήχηση σε εκατομμύρια ανθρώπους, δείχνει ότι η προσθήκη χυμού από μισό λεμόνι στυμμένο σε ένα τυπικό φλιτζάνι μαύρου καφέ μπορεί να σε κάνει να χάσεις λίπος και βάρος.  Βέβαια, ο καφές με λεμόνι εδώ και χρόνια είναι ένα γιατροσόφι για πολλές καταστάσεις, βοηθά κάποιον να ξεμεθύσει, στη διάρροια, τον πονοκέφαλο λένε άλλοι.

Είναι όμως αληθής ο ισχυρισμός ότι η προσθήκη λεμονιού στον καφέ είναι το μυστικό και για να αδυνατίσουμε; Τι λένε οι ειδικοί;

ΟΧΙ… Τα λεμόνια δεν έχουν ιδιαίτερες ιδιότητες καύσης λίπους, αυτός ο μηχανισμός δράσης απλώς δεν υπάρχει λένε οι διαιτολόγοι.

Όχι μόνο είναι απίθανο να έχει κάποια ευεργετική επίδραση στο βάρος, αλλά η υπερβολική καφεΐνη μπορεί να  προκαλέσει νευρικότητα, αϋπνία, ναυτία, αυξημένη αρτηριακή πίεση, προβλήματα με καούρες λόγω γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και άλλα προβλήματα.

Διαβάστε εδώ τους μύθους και την πραγματικότητα για τον καφέ

Πώς προέκυψε, λοιπόν ότι ο καφές με λεμόνι βοηθά στην απώλεια κιλών; Πιθανότατα οφείλεται σε παρόμοιους ισχυρισμούς για το λεμόνι σε νερό. Η κατανάλωση ενός ποτηριού νερού με μια φέτα λεμονιού αναφέρεται συχνά ως ένας χρήσιμος τρόπος για να χάσουμε κιλά. Ωστόσο, δεν οφείλεται σε μυστικές ιδιότητες που διαθέτουν τα λεμόνια. Είναι περισσότερο προϊόν του νερού που γεμίζει το στομάχι μας χωρίς θερμίδες.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις όσον αφορά την απώλεια βάρους.

Όσο για την προσθήκη λεμονιού στον καφέ για… καλύτερη σιλουέτα δεν συνιστάται εκτός κι αν σας αρέσει  η γεύση…