Κι όμως! Υπάρχει μια συνηθισμένη κίνηση που κάνουμε καθημερινά η οποία έχει μεγάλη σημασία για το μήνυμα που θα περάσουμε στους συνομιλητές μας και θα τους κάνει λιγότερο πιθανό μας εμπιστευτούν.

Διαβάστε παρακάτω και μάθετε ποια είναι η στάση του σώματος και γιατί οι άνθρωποι μπορεί να σας αμφισβητήσουν όταν ….

                                                                    Βάζουμε τα χέρια στις τσέπες μας!

Ειδικά με τις μάσκες προσώπου που καλύπτουν το στόμα μας αυτές τις μέρες, η γλώσσα του σώματος είναι ένας τεράστιος παράγοντας στον τρόπο που επικοινωνούμε με τους γύρω μας. Η μη λεκτική επικοινωνία και ορισμένες στάσεις του σώματός μας ή κινήσεις των χεριών μας, που μπορεί να κάνουμε ασυναίσθητα, μπορεί να έχουν αρνητική απήχηση στους ανθρώπους που συναντάμε για πρώτη φορά

Τα κρυμμένα χέρια 

Εάν θέλετε να πετύχετε την εικόνα ενός αξιόπιστου και φερέγγυου ατόμου το οποίο αξίζει κάποιος να εμπιστευτεί, τότε μην κρύψετε ποτέ τα χέρια σας ή να τα βάλετε στις τσέπες, ειδικότερα όταν συναντάται για πρώτη φορά ανθρώπους, γιατί το μήνυμα, σύμφωνα με τους ειδικούς στη γλώσσα του σώματος, είναι ή ότι έχετε κάτι να κρύψετε ή πιθανόν να λέτε ψέματα για κάτι.  Η εικόνα κάποιου που κρύβει τα χέρια του στις τσέπες μπορεί να ερμηνευθεί ότι είναι ένας απατηλό ή και αναξιόπιστο άτομο.

Σε γενικές γραμμές, λένε οι ειδικοί, όταν οι άνθρωποι είναι ανέντιμοι, τείνουν να κρύβουν τα χέρια τους και τις παλάμες τους από άλλα άτομα, υποδηλώνοντας ότι συγκρατούν πληροφορίες ή ακόμη και συναισθήματα.

Αλλά ακόμη κι αν δεν συμβαίνει αυτό, το να έχετε τα χέρια σας στις τσέπες, σας κάνει να φαίνεστε λιγότερο σίγουροι για τον εαυτό σας. Μπορεί επίσης να σας κάνει να νιώθετε νευρικοί και να δώσετε την εντύπωση ότι είστε αναξιόπιστοι και ανασφαλής. «Οι άνθρωποι θεωρούν γενικά τα άτομα με τα χέρια στις τσέπες τους ανασφαλή», εξηγεί ο Girish Shukla, ειδικός ψυχικής υγείας και ψυχολογίας.

Και άλλες στάσεις και κινήσεις που προδικάζουν

Ενώ το να βάζετε τα χέρια σας στις τσέπες σας είναι ένα σημάδι ότι μπορεί να λέτε ψέματα, το ίδιο ισχύει και στέλνει το ίδιο μήνυμα το να καλύπτεται το στόμα σας με το χέρι. Η έκφραση του στόματος σας μπορεί να δώσει μια εικόνα για τις αληθινές σκέψεις και τα συναισθήματά σας, οπότε η προσπάθεια κάλυψης του μπορεί να φανεί ύποπτη. Ανάλογα και το σταύρωμα των χεριών μπροστά στο στήθος μπορεί, επίσης, να φανεί ότι κρύβετε κάτι ή ότι είστε μη ανοιχτοί σε νέες ιδέες.

Για όλα τα παραπάνω, το προτιμότερο είναι να κρατήστε «ανοιχτή» τη γλώσσα του σώματος. Σας κάνει να φαίνεστε πιο αξιόπιστοι.

Κάποιος που λέει την αλήθεια – ή τουλάχιστον, φαίνεται ότι τη λέει – είναι πιο πιθανό να κρατήσει τα χέρια του ανοιχτά και τις παλάμες του στραμμένες προς τα επάνω. Η φυσική διαφάνεια της γλώσσας του σώματος προκαλεί αισθήματα εμπιστοσύνης κι ότι δεν έχετε τίποτα το μεμπτό να κρύψετε.