Ξηρό λούσιμο αλλά με προσοχή

Το ξηρό σαμπουάν έχει γίνει βασικό προϊόν στο ντουλάπι ομορφιάς πολλών γυναικών, αφού μας βγάζει πολλές φορές από τη δύσκολη θέση. Υπόσχεται να προσθέσει όγκο, να πάρει τη λιπαρότητα από τα μαλλιά και να φρεσκάρει την εικόνα του κεφαλιού μας.

Ωστόσο οι κομμωτές προειδοποιούν ότι η συχνή και αλόγιστη χρήση του μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες και να κάνει τα αντίθετα από αυτά που υπόσχεται. Η μικρότερη από αυτές είναι η πιτυρίδα αφού το ξηρό σαμπουάν έχει σχεδιαστεί για να απομακρύνει την υγρασία από το τριχωτό της κεφαλής. Έτσι η υπερβολική χρήση θα προκαλέσει ξηροδερμία.

Η κατάχρηση του ξηρού σαμπουάν μπορεί να αφήσει τα μαλλιά με την εικόνα του σκονισμένου και η συσσώρευση του προϊόντος στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους – που προκαλούν σπυράκια ή ακόμη και κύστες. Το μειονέκτημα στην τακτική χρήση σπρέι σημαίνει επίσης ότι δημιουργεί μια επίστρωση στην τρίχα, που με τη σειρά της σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χτενίσετε τα μαλλιά, όπως θα κάνατε κανονικά.

Πως θα το χρησιμοποιήσουμε

Ξεκινήστε να ψεκάζετε σε μόνο ένα μικρό κομμάτι και στις περιοχές που χρειάζεστε κρατώντας το περίπου 10 cm μακριά. Στη συνέχεια κάντε μασάζ στις ρίζες ώστε να απορροφηθούν τα φυσικά έλαια. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση του μέχρι δύο φορές την εβδομάδα και καλό λούσιμο των μαλλιών ανάμεσα στα διαστήματα εφαρμογής του προϊόντος για να αποφευχθεί η απόφραξη των πόρων του τριχωτού της κεφαλής.