Ένα ζεστό σπίτι για τα αδεσποτάκια που ζουν στη Θεσσαλονίκη αναζητά ο Δήμος της πόλης και για το λόγο αυτό έθεσε σε πιλοτική λειτουργία μια ψηφιακή πλατφόρμα  για την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων.

Όπως αναφέρεται στον συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο, πολλά ζώα εγκαταλείπονται στους  δρόμους χωρίς δεύτερη σκέψη και παλεύουν καθημερινά για την επιβίωση τους. Γι αυτό και ζητούν να ανοίξουμε την καρδιά μας και το σπίτι μας για ένα από αυτά.  “Η υιοθεσία σώζει μια ζωή γιατί είναι πράξη αγάπης” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Στον ιστότοπο του δήμου, οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν σε ένα… σωρό βλέμματα μέχρι να βρουν αυτό που θα τους ζεστάνει. Έχει ήδη γίνει η καταχώρηση των πρώτων αδέσποτων ζώων προς υιοθεσία. Σε πρώτη φάση το ζώο θα δίνεται για φιλοξενία δύο εβδομάδων, ώστε να υπάρχει περίοδος προσαρμογής τόσο για το ίδιο όσο και για τον κηδεμόνα και μόνον μετά από τη διαδικασία αυτή, τον απαραίτητο έλεγχο και σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος θα ολοκληρώνεται η υιοθεσία.

Στην πλατφόρμα παρέχονται όλες οι βασικές πληροφορίες για τα προς υιοθεσία αδέσποτα ζώα, ενώ οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους τόσο για  αρχική φιλοξενία όσο και για  υιοθεσία.

Πληροφορίες στον ιστότοπο του Δήμου Θεσσαλονίκης  https://thessaloniki.gr/adoptions