Τι φανερώνει ο τρόπος που κοιμόμαστε για τον χαρακτήρα μας.

Στην άκρη του κρεβατιού

Με το χέρι ή το πόδι να κρέμεται έξω από το κρεβάτι, ή ακόμη και με το σώμα να βρίσκετε σχεδόν μέχρι το σημείο να πέσει, φανερώνει άτομα που είναι αρκετά ανεξάρτητα, που είναι έτοιμα για δράση, ή έτοιμα να σηκωθούν και να φύγουν. Φανερώνει, ακόμη ένα σημάδι ότι μπορεί να μην θέλουν να αγκαλιάσουν ή να πλησιάσουν πολύ άλλους ανθρώπους.

Στάση cocooning/εμβρυακή

Μερικοί άνθρωποι τους αρέσει να αγκαλιάζουν και να λυγίζουν τα πόδια τους στο πάπλωμα. Πιθανότατα θεωρείται ως μια από τις πιο φιλικές θέσεις αλλά δεν είναι για όλους. Αγκαλιασμένοι και κουλουριασμένοι εντελώς στο πάπλωμα τους, κουλουριάζονται σε αυτό που φαίνεται να είναι ένα «ασφαλές μέρος». Όπως τονίζουν οι ειδικοί σε αυτήν την θέση τείνουν να κοιμούνται οι άνθρωποι που υποφέρουν από άγχος. Έτσι, τους δίνει μια αίσθηση προστασίας και άνεσης επιτρέποντας στο μυαλό και στο σώμα τους να αισθάνεται γεμάτο ασφάλεια. Οι άνθρωποι που κοιμούνται σε εμβρυακή θέση είναι πιο εσωστρεφείς ή κλειστοί προκειμένου  να προστατευτούν. Είναι συνήθως πιο ευαίσθητοι και απόμακροι ή ντροπαλοί.

Στάση αστερίας

Ορισμένοι άνθρωποι κοιμούνται ανάσκελα με τα χέρια περιμετρικά του μαξιλαριού, σαν να κάθονται όρθιοι. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ δοτικοί και ανιδιοτελείς. Εάν κοιμούνται έτσι δίπλα σε άλλο άτομο, δείχνει εμπιστοσύνη, αλλά μπορεί επίσης να σημαίνει ότι ο σύντροφός παίρνει δευτερεύοντα ρόλο. Η θέση αστερίας μπορεί, επίσης, να υποδηλώνει ότι συνήθως δεν αρέσει στα άτομα αυτά να είναι στο κέντρο της προσοχής.

Ανάσκελη Στάση

Εάν είστε κοιμισμένος μπροστά, είναι μια θέση που έχετε βρει που σας επιτρέπει να βυθίσετε πλήρως το κεφάλι σας στο μαξιλάρι, επιτρέποντας στον εαυτό σας να χαλαρώσει εντελώς. Αυτοί οι άνθρωποι τείνουν να είναι απασχολημένοι στην καθημερινή ζωή, ρίχνοντας τον εαυτό τους σε οποιαδήποτε πρόκληση και λαμβάνοντας κινδύνους. Συνήθως είναι επίσης πολύ κοινωνικοί και έχουν ένα ημερολόγιο γεμάτο εκδηλώσεις, αλλά δεν είναι πάντα τόσο σίγουροι για τον εαυτό τους.

Με την  πλάτη

Ξαπλωμένοι με την πλάτη και τα χέρια τεντωμένα πάνω από το κεφάλι σας, υποδηλώνει ότι τα άτομα αυτά έχουν έναν βαθύ ύπνο. Αυτή η θέση δείχνει κάποιον που είναι σίγουρος και άνετος στη δική του επιχείρηση, αλλά επίσης δείχνει σεβαστή θέση. Είναι άνθρωποι σχετικά εύκολοι και με θετική προοπτική στη ζωή.


 

 

Η στάση που επιλέγουμε για να κοιμηθούμε μπορεί να φανερώνει πολλά για ένα άτομο. Το πιο σημαντικό είναι, όμως, να κοιμόμαστε καλά, οπότε βεβαιωνόμαστε ότι είμαστε απολύτως άνετοι σε οποιαδήποτε θέση κι αν βρίσκόμαστε ή επιλέγουμε να κοιμηθούμε!