Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη διοργανώνει και φέτος ποδηλατοδρομία, με στόχο την ενίσχυση του μηνύματος για την αντιμετώπιση του Διαβήτη μέσα από την καθημερινή άσκηση.

Η ποδηλατοδρομία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στον ποδηλατόδρομο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης στις 13:00. Διαδρομή: (αφετηρία) Makedonia Palace – Μέγαρο Μουσικής – Λ. Πύργος – Makedonia Palace.

Στην ποδηλατοδρομία καλείται να συμμετάσχει το κοινό, ποδηλατικοί σύλλογοι και σύλλογοι διαβητικών.

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη καλεί τους ποδηλατικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα να στείλουν ηχηρό μήνυμα διοργανώνοντας την ίδια μέρα μία διαδρομή για τους δικούς τους ανθρώπους με Διαβήτη, με τη συμμετοχή ατόμων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Ημερίδα Κοινού «Επιτυγχάνοντας με τον σακχαρώδη διαβήτη»
Της ποδηλατοδρομίας θα προηγηθεί στο ξενοδοχείο Makedonia Palace από τις 11:00 έως τις 13:00 ενημερωτική ημερίδα για το κοινό με θέμα «Επιτυγχάνοντας με τον Σακχαρώδη Διαβήτη», στη διάρκεια της οποίας οι καλεσμένοι ομιλητές θα μοιραστούν με το κοινό τις εμπειρίες τους γύρω από τον Σακχαρώδη Διαβήτη, εξηγώντας πως ο Σακχαρώδης Διαβήτης δεν έχει σταθεί εμπόδιο στη καθημερινότητά τους και στην επίτευξη των στόχων τους.