Πέντε ερωτήματα για να εκτιμήσετε την κατάσταση της υγείας σας. Απαντήστε με ειλικρίνεια και μετρήστε το δείκτη της υγεία σας

    1. Πότε κάνατε το τελευταίο check-up;  Το ετήσιο check-up είναι το καλύτερο βαρόμετρο υγείας.
    2. Τι σημαίνει υγεία για εσάς; Βοηθήστε το γιατρό σας να γίνει ο καλύτερος εταίρος της υγείας σας παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες  αλλά και τις προτεραιότητες σας. Μην ξεχνάτε πως η καλή υγεία μπορεί να έχει πολλές συνιστώσες. 
    3. Ποιοι είναι οι στόχοι σχετικά με την υγεία σας; (πχ καλύτερη διατροφή; Άσκηση; επίσκεψη στο γιατρό)
    4. Είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να έχετε καλή υγεία;  Θυμηθείτε ότι η προληπτική φροντίδα μπορεί να είναι το θεμέλιο για μια καλή ζωή. Είτε αυτό σημαίνει προετοιμασία για να μείνετε έγκυος ή λήψη μέτρων για την πρόληψη τραυματισμών. Τα κατάλληλα εργαλεία μπορεί να εξασφαλίσουν ότι θα μείνετε στο σωστό δρόμο και… σε καλή υγεία.
    5. Πως αισθάνεστε;  Καθώς επικεντρώνεστε σε κύρια σημεία και μετρήσεις για την υγεία σας, να είστε σίγουροι ότι θα λάβετε υπόψη τη συναισθηματική ευεξία σας επίσης. Το άγχος στην εργασία, στο σπίτι, οι πιέσεις και οι διενέξεις στις σχέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα λαμβάνοντας μέτρα για για την επίλυση τους. Η αυτοφροντίδα αποτελεί ουσιαστική συνιστώσα της υγιούς ζωής.