Σε μια προσπάθεια να παρακινήσουν περισσότερους Αμερικανούς να κάνουν το εμβόλια για τον κορωνοϊό, πολλές πολιτείες και ιδιωτικές επιχειρήσεις ξεκινούν κληρώσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, προσφέροντας τεράστια χρηματικά ποσά και άλλα βραβεία που φτάνουν τα 15 εκατομμύρια δολάρια. Ειδικότερα, η  Καλιφόρνια θα δώσει 116,5 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και βραβεία σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει 12 εκατομμύρια κατοίκους της να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Gavin Newsom. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, ως μια πράξη ευχαριστίας 10 Καλιφορνέζοι οι οποίοι έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν 1,5 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας στην κλήρωση που θα γίνει στις 15 Ιουνίου ενώ κάθε Παρασκευή  όσοι έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου θα μπουν αυτόματα στις κληρώσεις 4 και 11 Ιουνίου για να κερδίσουν 50.000 δολάρια.

Σε όσους δεν έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν, ή έχουν κάνει ήδη τη μια δόση εμβολίου, η πολιτεία της Καλιφόρνια αλλά και μεγάλες αλυσίδες παντοπωλείων κι άλλων ειδών στις ΗΠΑ προσφέρονται διάφορα βραβεία όπως δωροκάρτες 50 δολαρίων αλλά και δωρεάν είδη παντοπωλείου για ένα χρόνο. Για παράδειγμα μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες παντοπωλείων στις ΗΠΑ, η Kroger θα δίνει την ευκαιρία στους πελάτες της, οι οποίοι εμβολιάζονται στο ειδικό τμήμα που διαθέτει στα καταστήματά της, να κερδίσουν 1 εκατομμύριο δολάρια.

Το Οχάιο, είναι η πρώτη πολιτεία που ξεκίνησε λαχειοφόρο αγορά για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και μάλιστα ανακοίνωσε τους πρώτους νικητές του βραβείου 1 εκατομμυρίου δολαρίων και μια πλήρη υποτροφία. Τα χρηματικά έπαθλα, τα βραβεία και οι προσφορές στηρίζονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και μάλιστα ο Andy Slavitt, ανώτερος σύμβουλος της ομάδας COVID του Λευκού Οίκου, ενθάρρυνε τους κυβερνήτες των Πολιτειών να βρουν «δημιουργικούς» τρόπους για να εμβολιάσουν τους κατοίκους τους.