Σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας χρειάστηκαν πολλές δεκαετίες έντονων αγώνων και διεκδικήσεων για να μπορέσουν οι γυναίκες να αποκτήσουν δύναμη και φωνή. Να κατακτήσουν μια ισότιμη σχέση, έναντι των ανδρών, μέσα στην κοινωνία.

Δυστυχώς όμως ακόμη και σήμερα πολλά πρέπει να γίνουν και σε όλους τους τομείς, γιατί τα αυτονόητα δικαιώματά μας, σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι κατοχυρωμένα. Και όλα αυτά εντείνονται με το ριζοσπαστισμό και φανατισμό του μουσουλμανικού στοιχείου που ενθαρρύνει και προβάλλει μισογύνικες και σεξιστικές θεωρίες, και που δυστυχώς γυρνά τον κόσμο, την Ευρώπη και τη γυναίκα αιώνες πίσω.

Στη Συρία, γυναίκες που ανήκουν στη κοινότητα Yazidi βιάζονται, υποδουλώνονται, εκπορνεύονται και εξωθούνται σε σεξουαλικές πράξεις ακραίας βιαιότητας. Θεωρούνται ότι ανήκουν σε κάποια παγανιστική οργάνωση γι αυτό και το Iσλαμικό κράτος, τις πουλά σε σκλαβοπάζαρα, για σχεδόν ένα πακέτο τσιγάρα. Τα έσοδα των τρομοκρατών από το εμπόριο ανθρώπων, μόνο από τις οικογένειες του Yazidi ξεπερνάει τα 200 εκατ. ευρώ. Εικόνες ντροπής για τον πολιτισμένο κόσμο που παρακολουθεί αμέτοχος και σιωπηλός.

Κι αν θεωρούμε ότι η υπόθεση δεν αφορά τις δυτικές κοινωνίες τότε κάνουμε λάθος. Η εξάπλωση του μουσουλμανικού στοιχείου και η πολιτισμική υποταγή της γυναίκας ενέχει μεγάλους κινδύνους για τη θέση μας στη σημερινή κοινωνία. H άνοδος του ισλαμισμού και η εισβολή του στην ευρωπαϊκή κοινωνία, αποτελεί κυρίαρχο θέμα σήμερα, αναφορικά με τη θέση της γυναίκας στο Ισλάμ κι εκεί πρέπει να στραφούν όλες οι προσπάθειες πολιτικών και άλλων οργανώσεων.