Τα αυγά, μπορούμε να τα μαγειρέψουμε και να τα καταναλώσουμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Σας δίνουμε μια νόστιμη και υγιεινή συνταγή αυγοσαλάτας με αβοκάντο.

Υλικά για έξι μερίδες:

6 σφιχτά βρασμένα αυγά

2 αβοκάντο, ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ή κόλιαντρο

Φύλλα σπανάκι ή φύλλα μαρουλιού για διακόσμηση

Για το dressing:

2 κτ. της σούπας μαγιονέζα

2 κτ. της σούπας κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι

1 κτ. της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

1/2 κτ του γλυκού. αλάτι

1/4 κουτ. καυτερή σάλτσα πιπεριάς (προαιρετικά)

 

Αποθηκεύετε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.

Μην ξεχνάτε ότι τα αυγά περιέχουν 18 διαφορετικές πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε αυτά, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό και βιταμίνες Α, D, E, K και όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β., ενώ το αβοκάντο είναι ένας από τους πιο ευεργετικούς, για την υγεία, καρπός. Είναι ωφέλιμος για τη μείωση της χοληστερόλης και του κινδύνου για διαβήτη, ενώ συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου, στην καταπολέμηση της γήρανσης των κυττάρων και πολλές άλλες ιδιότητες.

 

Διατροφικές πληροφορίες: Εξαιρετική Πηγή: φυτικών ινών φυλλικού οξέως και χολίνης (μέλος της βιταμίνης του συμπλέγματος Β). Καλή Πηγή: Πρωτεΐνης, βιταμίνης Α και D.

Θερμίδες: 218, Συνολικό λίπος: 17 g, Κορεσμένο λίπος: 4 g  Πολυακόρεστα λιπαρά: 3 g, Μονοακόρεστα λιπαρά: 9 g, Χοληστερόλη: 189 mg, Νάτριο: 316 mg, Υδατάνθρακες: 10 g, Φυτικές Ίνες: 5 g,  Πρωτεΐνες: 8 g,  Βιταμίνη Α: 867,9 IU, Βιταμίνη D: 41,8 IU, Φυλλικό οξύ: 89.6 mcg, Ασβέστιο: 51 mg, Σίδηρος: 1,5 mg, Χολίνη: 139,8 mg.

 

Πηγή: incredibleegg.org