Σαμπάνια… για την υγεία της καρδιάς

Είναι γνωστό πως το κρασί ευφραίνει την καρδιά μας, όπως λέγανε και οι πρόγονοί μας. Να που και ο αφρώδης οίνος, η σαμπάνια και άλλου τύπου αφρώδη κρασιά, όχι μόνο ευφραίνουν, αλλά κάνουν καλό στην καρδιά.

Βρετανοί ερευνητές αναφέρουν πως δύο ποτήρια αφρώδη οίνου την ημέρα μπορεί να βοηθήσουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς αλλά και του κυκλοφορικού συστήματος. Η καθημερινή κατανάλωση αφρώδη οίνου, σε μέτριες ποσότητες, βελτιώνει τον τρόπο λειτουργίας των αγγείων, αφού περιέχει τις γνωστές πολυφαινόλες που είναι συστατικό των άσπρων και κόκκινων σταφυλιών. Κι επειδή η λειτουργία των αγγείων βελτιώνεται, μειώνεται και η αρτηριακή πίεση. Το αποτέλεσμα της ευεργετικής επίδρασης στον οργανισμό είναι ότι ελαττώνονται οι κίνδυνοι να υποστεί κάποιος ένα καρδιαγγειακό νόσημα ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ευκαιρία να πιούμε σαμπάνια λοιπόν κι όχι μόνο όταν θέλουμε να γιορτάσουμε ένα γεγονός. Πάντως οι επιστήμονες τονίζουν ότι χρειάζονται περισσότερες έρευνες ώστε να καθοριστεί η μακροχρόνια επίδραση στην υγεία από την καθημερινή κατανάλωση αφρώδη οίνου.