Εδώ και περίπου ένα χρόνο είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα βράδια για να περάσει η ώρα δεν υπάρχει ταινία στην τηλεόραση, στο Netflix, ή σε άλλες πλατφόρμες που να μην έχουμε δει. Και σίγουρα το θέαμα συνδυάζεται με τον άρτο.

Όμως για να αποφύγουμε τα περιττά κιλά, μπορούμε να επιλέξουμε αντί για γαριδάκια, πατατάκια κι άλλα συναφή τραγανά αλλά αμαρτωλά σνακς κάτι πιο υγιεινό. Όπως ποπ κορν ή Tortilla chips. Τα τσιπς τορτίγιας τα έχω δοκιμάσει και είναι καταπληκτικά.

ΥΛΙΚΑ

Ένα πακέτο τορτίγιες καλαμποκιού, ολικής ή ότι άλλη σύσταση προτιμάτε

Λίγο αλάτι,

Μισό λάιμ

ΟΔΗΓΙΕΣ

Καταρχήν αγοράζετε τορτίγιες από το μπακάλικο ή το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σας. Μπορείτε για πιο υγιεινή συνταγή να επιλέξετε τορτίγιες ολικής άλεσης.

Τις κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες ή σε τριγωνάκια ή σε ότι σχήμα θέλετε. Τις λαδώνετε πολύ λίγο ή εάν  προτιμάτε λαδώνετε ένα τηγάνι. Εάν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνι τότε τις βάζετε στο φούρνο. Τις ψήνετε μέχρι να φύγει η υγρασία τους και να γίνουν  τραγανές. Ρίχνετε αλάτι και εάν σας αρέσουν τα αλμυρά και ξινά μπορείτε να τις ραντίσετε με  λάιμ…

Καλή απόλαυση…