Λίγα καρύδια την ημέρα αδυνατίζουν και μειώνουν τη χοληστερίνη 

 

Θέλετε να αδυνατίσετε και ταυτόχρονα να μειώσετε τη χοληστερίνη σας; Ξεχάστε όλα εκείνα που υπόσχονται γρήγορη απώλεια κιλών και καταναλώστε άφοβα καρύδια καθώς φαίνεται πως οι συγκεκριμένοι ξηροί καρποί είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μια διατροφή πλούσια σε καρύδια και ελαιόλαδο μπορεί να οδηγήσει στο ίδιο ποσοστό απώλειας βάρους με μια διατροφή με χαμηλότερα λιπαρά και υψηλότερης περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες. Από τα εκπληκτικά ευρήματα της μελέτης που πραγματοποίησαν επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, είναι πως ακόμη και αν τα καρύδια θεωρούνται ότι περιέχουν πολλές θερμίδες και λιπαρά, (είναι πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά), μια διατροφή με καρύδια συνδέεται με τον ίδιο βαθμό απώλειας βάρους με μια δίαιτα χαμηλότερη σε λιπαρά.

Ακόμα καλύτερα, τα καρύδια, είναι ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς και μειώνουν τη χοληστερίνη.

 

Πως τα καρύδια μπορούν να μειώσουν τη χοληστερίνη:

 

Μόλις μισή χούφτα καρύδια την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από μια σειρά σοβαρών ασθενειών. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ επισημαίνουν πως όταν κάποιος τρώει τουλάχιστον 10 γραμμάρια καρύδια ή φιστίκια την ημέρα αυτό οδηγεί σε μικρότερο κίνδυνο θανάτου από νόσους του αναπνευστικού, όπως άσθμα ή εμφύσημα, και νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως η άνοια.

Μισή χούφτα καρύδια μείωσαν επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν αρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.

Ωστόσο, οι ερευνητές δεν βρήκαν καμία προστατευτική επίδραση από την κατανάλωση φυστικοβούτυρο. Εξήγησαν αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή το αλάτι και τα φυτικά έλαια που περιέχει «ακυρώνει» τις ευεργετικές επιδράσεις των ξηρών καρπών.