Τι αποκαλύπτει το πρόσωπο για την υγεία μας

Κάθε πρόσωπο λέει και μια ιστορία, σήμερα η ιστορία αυτή μπορεί να μας πει πόσο γρήγορα μπορούμε να γεράσουμε.

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου έχουν αποδειχθεί ακόμη πιο αξιόπιστα, από τις αιματολογικές εξετάσεις, όσον αφορά στον εντοπισμό εκείνων των παραγόντων που «πυροδοτούν», σε κάποιους ανθρώπους τη διαδικασία της γήρανσης .

Μια τρισδιάστατη απεικόνιση του προσώπου αποκάλυψε μια σειρά από “μηνύματα” που δείχνουν αν ένα άτομο γερνά πιο γρήγορα. Σε αυτήν περιλαμβάνεται η διεύρυνση του στόματος, η διόγκωση της μύτη, το κρέμασμα του άνω χείλους, τη συρρίκνωση των ούλων και τη χαλαρότητα στις γωνίες των ματιών. Η υγεία είναι γραμμένη στο πρόσωπο, τονίζουν οι ερευνητές και επισημαίνουν πως μια σάρωση του προσώπου θα μπορούσε να εκτιμήσει με μεγαλύτερη ακρίβεια τη γενική υγεία ενός ατόμου από την καθιερωμένη εξέταση αίματος.

Αυτό το είδος της απεικόνισης του προσώπου είναι μέρος μιας τεχνολογίας αιχμής με στόχο την εκτίμηση του προσδόκιμου ζωής και την αξιολόγηση των παραγόντων κινδύνου για την υγεία, απλά και μόνο σαρώνοντας το πρόσωπό μας ανέφερε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Σικάγο και μέλος του δ.σ της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Έρευνας για τη Γήρανση. «Όλες αυτές οι αναλύσεις αίματος, όλα τα χρήματα που δαπανώνται στον τομέα αυτό, είναι σπατάλη χρημάτων και χρόνου», είπε. “Μπορείτε πλέον να πάρετε όλους τους παράγοντες κινδύνου με έναν πολύ απλούστερο τρόπο, μέσω ενός συνδυασμού των αναλυτικών δεδομένων του προσώπου και θέτοντας τα κατάλληλα ερωτήματα.