Το Healthnet σας προτείνει δύο εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές για όλη την οικογένεια.

Kαλή όρεξη

 

Σάββατο: Τορτελίνι με σπανάκι, σκόρδο και σάλτσα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ:

Ένα πακέτο τορτελίνι γεμιστά με ρικότα (πωλούνται έτοιμα στα s/m)

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 ντομάτες κομμένες σε κύβους (ή σάλτσα ντομάτας)

2 φλιτζάνια σπανάκι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Αλάτι και φρέσκοτριμμένο πιπέρι

1/4 φλιτζάνι (60 ml) ζωμός λαχανικών

Νιφάδες κόκκινου τσίλι

Τριμμένη παρμεζάνα, για γαρνιτούρα

ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Για να φτιάξετε τα τορτελίνια σε σάλτσα ντομάτας από σπανάκι σκόρδου: Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε το κρεμμύδι μέχρι να είναι αρωματικό και ημιδιαφανές. Προσθέτουμε φρέσκια ντομάτα και αρωματίζουμε με νιφάδες αλατιού, πιπεριού και κόκκινου πιπεριού. Σιγοβράζουμε για 3 ή 4 λεπτά, ανακατεύοντας κατά καιρούς.
  2. Προσθέστε σκόρδο, λαχανικά και σπανάκι στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια θερμοκρασία, περίπου 2 – 3 λεπτά έως ότου το σπανάκι μαραθεί λίγο. Αφαιρέστε από τη φωτιά, καλύψτε με ένα καπάκι
  3. Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίστε και ξεπλύνετε.
  4. Προσθέστε τα μαγειρεμένα και στραγγισμένα ζυμαρικά στο τηγάνι που έχετε το σπανάκι και τη σάλτσα ντομάτας. Ανακατέψτε τα πάντα και ζεστάνετε σε μέτρια-χαμηλή θερμοκρασία. Πασπαλίζουμε παρμεζάνα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

ΚΥΡΙΑΚΗ: Κοτόπουλο φούρνου με μανιτάρια και σκόρδο

Υλικά:

2 ή 3 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες

1 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα για κοτόπουλο ή ότι καρυκεύματα θέλετε.

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Αλάτι και φρέσκοτριμμένο πιπέρι

450g μανιτάρια, καθαρισμένα και τεμαχισμένα.

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1/4 φλιτζάνι (60 ml) χαμηλή ζωμός κοτόπουλου

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός

1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα (ή όποιο είναι το αγαπημένο σας τυρί,

1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα.

  1. Για να ετοιμάσετε τη συνταγή κοτόπουλο φούρνου με μανιτάρια και σκόρδο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 ° C.  Λαδώνετε ελαφριά ένα ταψί. Σε μια ρηχή κατσαρόλα προσθέστε τα καρυκεύματα με το κοτόπουλο και μαρινάρετε  όση ώρα ετοιμάζετε τα μανιτάρια.
  2. Σε μια κατσαρόλα με μέτρια θερμοκρασία, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρέυουμε για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά στις άκρες. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να ελαττωθεί ο όγκος του. Ρίχνουμε και τον μαιντανό. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη, μέχρι να αρωματιστεί. Περάστε ελαφρά με αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο ταψί με τα μανιτάρια . Πασπαλίστε με την μοτσαρέλα και την τριμμένη παρμεζάνα.
  4. Ψήστε το φαγητό για 25 – 30 λεπτά. Μπορείτε να το σερβίρετε με συνοδευτικά όπως λαχανικά στον ατμό, ρύζι κουνουπιδιού ή απλώς με λευκό ρύζι!