Το καλοκαίρι πλησιάζει και ο μόνιμος μπελάς είναι η ύπαρξη των κουνουπιών που δε μας αφήνουν να απολαύσουμε μια όμορφη βραδιά στον κήπο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού μας, ή στην χειρότερη περίπτωση έχουν εισβάλλει στο υπνοδωμάτιό μας και κάνουν τη νύχτα μας μαρτυρική.

Τα τελευταία 50 χρόνια, τα προϊόντα κατά των κουνουπιών έχουν κατασκευαστεί από διαφορετικά χημικά προϊόντα, το πιο κοινό από τα οποία είναι το DEET. Οι κατασκευαστές το χρησιμοποιούν και το διαθέτουν ως απωθητικό για την καταπολέμηση των κουνουπιών και των εντόμων. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι τα χημικά απωθητικά δεν είναι ότι καλύτερο για την υγεία μας βραχυπρόθεσμα. Μπορεί να έχουν επιπτώσεις, όπως ερεθισμός του δέρματος, ερυθρότητα, πεπτικά και αναπνευστικά προβλήματα.

Τώρα ένα νέο gadget κυκλοφορεί στην αγορά. Ονομάζεται Catch PRO και είναι ένα νέο προϊόν, αποτελεσματικό, όπως υπόσχεται, κατά των κουνουπιών. Πρόκειται για ένα βραχιόλι, που δεν χρησιμοποιεί χημικά προϊόντα και είναι η φθηνότερη και ασφαλέστερη λύση κατά των κουνουπιών.

To Catch PRO μοιάζει εξωτερικά όπως ένα smart watch. Όμως η λειτουργία του είναι διαφορετική. Χρησιμοποιεί υπέρηχους για να διώχνει τα κουνούπια  και τα έντομα. Ο ήχος δεν ακούγεται από τους ανθρώπους, αλλά κρατά τα έντομα μακριά από εμάς. Το Catch PRO είναι 100% ακίνδυνο για ανθρώπους, σκύλους και γάτες. Κοστίζει 39 ευρώ.