Τριήμερο ενημέρωσης του κοινού γύρω από την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, από την Παρασκευή 16 έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016.

Το τριήμερο διοργανώνει η Επιτροπή για την Πρόληψη του Καρκίνου Παχέος Εντέρου στο πλαίσιο της καμπάνιας που εγκαινιάστηκε το 2015, με κεντρικό σύνθημα «Ενημερώσου – Δράσε – Πρόλαβε τον Καρκίνο Παχέος Εντέρου – Η κολονοσκόπηση σου σώζει τη ζωή», υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η εναρκτήρια δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, στις 19.00, στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου (Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1). Την εκδήλωση θα συντονίσει ο καθηγητής Ευάγγελος Ακριβιάδης και θα συμμετάσχουν οι γαστρεντερολόγοι Νικόλαος Ευγενίδης, Αναστάσιος Ηλίας, Ανέστης Ταρπάγκος, Χάρης Τσιώνης και Ανδρέας Πρωτοπαππάς, οι οποίοι θα μιλήσουν για τη σημασία της πρόληψης, και ιδιαίτερα της κολονοσκόπησης, σε άτομα άνω των 50 ετών, ενώ θα απαντήσουν και σε ερωτήσεις του κοινού.

Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε ειδική κατασκευή – ομοίωμα εντέρου, που θα τοποθετηθεί μπροστά από το άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Νέα παραλία, και να ενημερωθεί από ιατρούς γαστρεντερολόγους για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και τη δυνατότητα πρόληψής του. Οι ώρες επίσκεψης στο σημείο θα είναι:

  • Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου: από τις 18.00 έως τις 22.00
  • Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου: από τις 10.00 έως τις 22.00
  • Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου: από τις 10.00 έως τις 14.00

 

Όπως επισημαίνει η Επιτροπή, στην Ελλάδα, περισσότεροι από 5.000 συμπολίτες μας νοσούν κάθε χρόνο από καρκίνο του παχέος εντέρου και πάνω από 2.500 χάνουν τη ζωή τους.