Το κύμα της φετινής γρίπης φαίνεται πως υποχωρεί, συνεχίζοντας ωστόσο να αφήνει πίσω του νεκρούς, αλλά μειώνεται ο αριθμός των σοβαρών κρουσμάτων γρίπης που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ. Παρόλα αυτά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αυτήν την εποχή, για να μην κολλήσουμε αφού η γρίπη ως γνωστών μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο. Από τους συνήθεις χώρους μετάδοσης της ασθένειας είναι ο εργασιακός. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας στο γραφείο. Αντίστροφα, αν νομίζετε ότι μπορεί να είστε άρρωστοι, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τους συναδέλφους σας να κολλήσουν.

Πρόληψη: Το πιο σημαντικό προληπτικό μέτρο κατά της γρίπης είναι ο εμβολιασμός. Η χρονική περίοδος που βρίσκεται σε έξαρση η γρίπη είναι απρόβλεπτη και μπορεί να ποικίλει από εποχή σε εποχή, αλλά γενικά διαρκεί από τον Οκτώβριο έως το Μάιο. Χρειάζονται περίπου 2 εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό στο σώμα σας για να σχηματιστούν τα κατάλληλα προστατευτικά αντισώματα

Προστασία: Πλένετε τα χέρια σας συχνά με σαπούνι και ζεστό νερό για 20 δευτερόλεπτα. .Αγοράστε κάποιο απολυμαντικό και κρατήστε το επάνω στο γραφείο σας ή να το έχετε μαζί σας για να είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή. .Μετά από βήξιμο, φτάρνισμα, ή φύσημα της μύτης σας, πλένετε τα χέρια ή τρίψτε με το απολυμαντικό μέχρι να είναι στεγνώσουν. .Πλύνετε τα χέρια σας όταν χρησιμοποιείται εξοπλισμό γραφείου, αίθουσες συνεδρίων και φυσικά όταν αμέσως μετά από την είσοδό σας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. .Όταν το σαπούνι και το νερό δεν είναι διαθέσιμα, χρησιμοποιήστε με βάση το οινόπνευμα μαντηλάκια μιας χρήσης, ή απολυμαντικά gel. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια, βεβαιωθείτε ότι το προϊόν περιέχει τουλάχιστον 60% αλκοόλ. Εάν χρησιμοποιήσετε, gel, τρίψτε τα χέρια σας μέχρι να απορροφηθεί το προϊόν. Μην αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη, το στόμα ή με τα χέρια σας.

.Διατηρείστε καθημερινά την επιφάνεια εργασίας σας καθαρή και απολυμασμένη. Χρησιμοποιήστε απολυμαντικό κάτω από το γραφείο σας, το πληκτρολόγιο, το ποντίκι, το τηλέφωνο, και άλλα αντικείμενα που αγγίζετε συχνά. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε γραφεία άλλων συναδέλφων σας και αν χρειαστεί τότε καθαρίστε με απολυμαντικό.

Προστατέψτε τους γύρω σας: Φροντίστε να έχετε πάντα ένα χαρτομάντιλο όταν βήχετε ή φτερνίζεστε και να το πετάτε αμέσως. Μείνετε στο σπίτι, εάν αισθάνεστε άρρωστοι με συμπτώματα γρίπης, όπως πυρετό ή ρίγη, βήχα ή πονόλαιμο. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν καταρροή, πονοκέφαλο, κόπωση, διάρροια και έμετο. Επικοινωνήστε με το γιατρό για να δείτε πως θα αντιμετωπίσετε τα συμπτώματά σας και τη θεραπεία ενδεχομένως θα χρειαστείτε. Μείνετε στο σπίτι για τουλάχιστον άλλες 24 ώρες που θα είστε απύρετοι και χωρίς τη χρήση αντιπυρετικού.