• Tα εκχυλίσματα της πράσινης ντομάτας (Physalis ixocarpa Brot.) παρουσίασαν υπογλυκαιμικά και αντιοξειδωτικά αποτελέσματα.

  • Τα υπογλυκαιμικά αποτελέσματα αυτών των εκχυλισμάτων ήταν μέσω της μείωσης της διάχυσης της γλυκόζης, της α-αμυλάσης και της δράσης της α-γλυκοσιδάσης.

  • Τα εκχυλίσματα του P. ixocarpa calyxes ανέστειλαν την απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών και της υπεροξείδωσης των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων στο ανθρώπινο πλάσμα.

Οι πράσινες ντομάτες μπορεί να έχουν υπογλυκαιμικά και αντιοξειδωτικά αποτελέσματα τονίζει μελέτη που δημοσιεύτηκε στο  Journal of Food Biochemistry 

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, σε in vivo και in vitro πειράματα, στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του de Durango στο Μεξικό, οι πράσινες ντομάτες μπορεί να έχουν ευεργετικά οφέλη στους ασθενείς με Διαβήτη Τύπου2 καθώς μειώνουν τη συγκέντρωση σακχάρου στο αίμα και προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες και το αντιοξειδωτικό στρες.

Καθώς οι πράσινες ντομάτες δεν ανήκουν στην κατηγορία των αμυλούχων τροφών και δεν έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή για ανθρώπους που έχουν σακχαρώδη διαβήτη αφού τους βοηθά να ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, λένε οι επιστήμονες.

Μια πράσινη τομάτα παρέχει ένα ευρύ φάσμα θρεπτικών συστατικών: Έχει μόλις 43 θερμίδες, περιέχει 43 mg βιταμίνης C, 58mg βιταμίνης Α, παρέχει περίπου το 10% της καθημερινής απαίτησης για βιταμίνες Β, θειαμίνη, βιταμίνη Β-6 και παντοθενικό οξύ, καθώς και λίγο λιγότερο από το 10% της ριβοφλαβίνης και της νιασίνης που απαιτείται καθημερινά. Μια πράσινη ντομάτα έχει επίσης το 1/5 της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για βιταμίνη Κ, και το 5%-10% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σιδήρου, μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου και μαγγανίου.