Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (World Autism Awareness Day) καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στις 18 Δεκεμβρίου 2007 και τιμάται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Η ημέρα αυτή αποσκοπεί στην ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τον αυτισμό και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ), διοργανώνουν Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό».

Η Διαδικτυακή Ημερίδα, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων Θεσσαλονίκης, καθώς και με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη».

Στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Απριλίου και ώρα 10:30 π.μ.  θα γίνει προβολή δύο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με θέμα «Η τέχνη ως μέσο έκφρασης και επικοινωνίας»:

1) Τίτλος ντοκιμαντέρ: My superpower, Σκηνοθεσία/ Παραγωγή: Anna Pakman, Liz Pritchard

2) Τίτλος ντοκιμαντέρ: Αληθινά όνειρα, Σκηνοθεσία:  Διονυσία Κοπανά,  Παραγωγή:  Ειδικό Γυμνάσιο Γενικό Ειδικό Λύκειο Αθηνών

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους και θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom.

Για να παρακολουθήσετε διαδικτυακά την εκδήλωση, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο : https://zoom.us/j/97149972254.