Πολλαπλά οφέλη στην ενδυνάμωση του μυοσκελετικού συστήματος, όπως και στην αντιμετώπιση ποικίλων ορθοπεδικών προβλημάτων, υπόσχεται η  υπερσύγχρονη  μέθοδος OsteoStrong που ήρθε και στην Ελλάδα.

Η OsteoStrong είναι η μοναδική μέθοδος στον κόσμο που, χωρίς γυμναστική και συμπληρώματα διατροφής, συμβάλλει δραστικά στην ενδυνάμωση του σκελετικού συστήματος, ενεργοποιώντας τη φυσική λειτουργία αύξησης της οστικής πυκνότητας και της μυϊκής μάζας. Βασίζεται στη χρήση 4 ρομποτικών μηχανημάτων πρωτοποριακής τεχνολογίας (σύστημα SPECTRUM), καθένα από τα οποία επιτυγχάνει την ενδυνάμωση διαφορετικών σημείων του ανθρώπινου σώματος, με αποτέλεσμα την απόκτηση ενός γερού μυοσκελετικού συστήματος.

Αρχή της μεθόδου OsteoStrong είναι ο νόμος της οστεογονικής φόρτισης (osteogenic loading), ο οποίος διατυπώθηκε από τον Dr. John Jaquish μέλος του δ.σ. του Ινστιτούτου «American Bone Health». Αξιοποιώντας τα ευρήματα του Γερμανού γιατρού Dr. Julius Wolf, ο οποίος, ήδη από το 1892, υποστήριξε πως τα οστά προσαρμόζονται στη φόρτιση – πίεση που τους ασκείται, διαπιστώθηκε πως εάν η φόρτιση – πίεση στα οστά αυξηθεί, τότε τα οστά αυτoαναπλάθονται, έτσι ώστε με το πέρασμα του χρόνου να γίνονται δυνατότερα για να αντιμετωπίσουν την αυξημένη φόρτιση – πίεση. Σε συνθήκες υψηλότερης πίεσης, η οστική πυκνότητα αυξάνεται και τα οστά δυναμώνουν. Αξίζει να σημειωθεί πως τα ευεργετικά αποτελέσματα της οστεογονικής φόρτισης τεκμηριώνονται σε περισσότερες από 25.400 κλινικές μελέτες.

Η πρωτοποριακή μέθοδος OsteoStrong έχει δοκιμαστεί με εξαιρετικά αποτελέσματα σε χιλιάδες άτομα σε όλον τον κόσμο που υποφέρουν από οστεοπόρωση ή βρίσκονται στα πρώτα στάδια της οστεοπενίας Ειδικότερα, σύμφωνα με τις κλινικές έρευνες και τα δημοσιευμένα δεδομένα, η θεραπεία με αυτήν τη συσκευή οστεογονικής φόρτισης οδηγεί σε αύξηση της οστικής πυκνότητας μέχρι και 14%, τόσο στη σπονδυλική στήλη όσο και στο ισχίο, μετά από ένα έτος θεραπείας με μία συνεδρία την εβδομάδα.

Η  OsteoStrong, εκτός από την αντιμετώπιση συγκεκριμένων παθήσεων, απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης που επιθυμούν να βελτιώσουν τη μυοσκελετική τους κατάσταση, σε άτομα μέσης ή μεγαλύτερης ηλικίας που επιδιώκουν να ξανακερδίσουν τη δύναμη και την ευεξία τους, αλλά και σε αθλητές που θέλουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Η συσκευή μέχρι σήμερα έχει τοποθετηθεί σε περισσότερες από 240 κλινικές παγκοσμίως, με εξαιρετικά αποτελέσματα σε  τομείς, όπως: καλύτερη ισορροπία, μεγαλύτερη ευελιξία, αύξηση μυοσκελετικής δύναμης, βελτίωση φυσικής κατάστασης, αύξηση ενέργειας, μείωση πιθανότητας κατάγματος, εξάλειψη πόνων στους συνδέσμους και στις αρθρώσεις, ανάσχεση ή και αντιστροφή της οστεοπόρωσης, μείωση των επιπέδων της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1C) στο αίμα (Διαβήτης Τύπου 2α).

Το πρώτο κέντρο της OsteoStrong λειτουργεί στο Μαρούσι (Σώρου 3-5) από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

Τα τέσσερα υπερσύγχρονα ρομποτικά μηχανήματα μυοσκελετικής ενδυνάμωσης Spectrum παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση για τους δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, ενώ για τα οφέλη και  τα πλεονεκτήματα της πρωτοποριακής μεθόδου μίλησαν ο Δρ. John Jaquish, εφευρέτης της μεθόδου της Οστεογονικής Φόρτισης, ο κος Kyle Zagrodzky, Ιδρυτής και CEO της OsteoStrong Franchising L.L.C. και η κα Μυρτώ Μαυρολέων, εκπρόσωπος της OSTEOFIT A.E. η οποία έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα ανάπτυξης του δικτύου της OsteoStrong για την Ελλάδα και την Κύπρο.